Blogger Backgrounds

Saturday, December 24, 2011

Assalammualaikum..haii!! sila jawab tanda kasih.. hehe syang hampa ketat-ketat..ehemm longgar sikit,nnti xleh napas pulak..ghehehehh

lamanya aku tak update blog.. aishh buka blog pon lama dah tidak..
buka2 je.. WOOhaaa tTERHARU sesangat.. :') . ada jugak org berblog walking kat blog yg xseberapa ni dan tinggalkan jejak .. tenkiu kawankawan..


layan lagu nih.. best sngat kalau korang hayati betol2..
lagu ni buat aku bersemangat balik bila aku rasa terjatuh,sedih, sakit dan sama waktu dengannya.. hee
sedikit seBANYAK lagu ni dapat meMOTIVASIkan aku bila aku down....
ye laa.. kadang2 tension xtau nak rujuk sapa,, rujuk diri sendiri la kisahnye..
sebelum buat benda2 yg tak molek mak dengaq, baik kita cari inisiatif untuk memPOSITIFkan otak dan fikiran.. hidup tenang, nyaman sentiasa.. walaweh cam iklan ubat gigi haa..haha.. hahhh hampa paham dok nih.. *xpe klau xpaham sila ulang baca lagi.. haha done :')

aku dan dayang norsila,, tu rmbut tipu je tau, rmbut betul dia lg semart..
gambaq xdak kena mngena.. apaapa pon bole.. teehee :)

Sunday, October 30, 2011

cuti je!

assalammualaikum.. salam sejahtera sume..
hai..hai..hai

birthday aku baru je lepas.. 14/10/11 haritu.. sikit lagi nak lawa tarikh tu.. tiga tahun lagi 14/10/14.. lagi lawa kan.. kan..kan.. hee
apa la akan jd pada tarikh tu.. hurmmm.. semoga pada tarikh tu menemu kegembiraan,kebahagian, dan sama waktu denganya.. BTW kita hanya mampu berharap, harap..harap.. dan harap.. Allah yang menentukan.

sambutan tahun ni nothing special, but special too.. cuti sem bermula.. mak aku travel mai jalan ganu dan ambik aku skali.. izz follow aku..
walaupon xade ape2.. but bersama insan tersayang dan sayangss jadi laa.. bahagia rasa retu, walaupon ada problem lain.. malam dpat mesej.. bila paginye jumpa.. xlupa ucapan itu lagi.. tQ tQ <3

hari tu, seharinnya aku drive dari terenganu sampai tampin negeri sembilan.. agak letih.. potong trela, lori minyak la bagai.. alhamdullillah kami selamat.. mcm xpecaya je aku yg drive,, huhh kembali ke alam nyata.. itu aku!.. hee
sampai Tampin.. terus kuar makan lak kat Melaka,, kat Muara sungai duyung rsanya.. boleh tahan laa.. bnyak seafood,, main sedut sedut siput.. pastu singgah maidin ayer keroh.. besaq la mall depa.. kalah maidin mall  KT oo...







esok tu g ronda Melaka.. aku ngan izz je.. mak aku malas jalan.. redah je lahh.. ronda gitu2 je.. itu budak not in mood laa..huhhh..
rojer arip.. redah g umah dia kat Merlimau..




sampai tampin mak aku kata nak balik utaqha malam tu jugak.. haiyaa maa.. bikin sempott laa.. tido kejap.. sebelum kul 12 mlam bertolak... aku bawak keta tersengguk sengguk.. nak pejam teguk air, then kalih orang sebelah.. sedap tdo dia..
speed je.. xheran dah speedtrap ke hape.. janji aku xngantuk.. masa tu ada trpikir,, haiilaa hantu,, meh la teman aku drive.. hahh ngarut.. mai sungguh baru tau..
benti tido kat tapah sejam..
then bertolak balik.. hantar mak aku kat umah kejap.. pstu trus g alorsetar hantar izz,, dia naik bas.. aku xhntar dia smpai umah coz nak aku p jitra lepas tu.. xsama laluan..
rojer ain.. g umah sewa dia.. rushing2 sebelum ain p kelas.. budak poli xcuti.. depa semua p kelas.. aku tido kat umah dia.. hee

macam keje gilerr pon ada.. siksa diri pon ada..
itulah aku.. apa nak buat.. buat je.. redahhh.. selagi termampu. kita redah.. yeahhhhh
hidup mau happy.. wlaupon tidak happy melanda.. mungkin ini takdir aku :D
orang dengar happy kan,, jalan sana jalan sini.. tapiiii arghhh.!!


*gambar aku xder pon.. banyak kekangan yang berlaku.

balik dari melaka.. g langkawi lak.. jalan2 je. kepuasan yang kurang menjelma.. xpe dugaan.. belum masanya lagi..

Tuesday, October 11, 2011

habis dah part 3.

Assalammualaikum & salam sejahtera
apa habaq hampa semua?
yeahhh aku dah habis exam wehh..
perghhh part 3 ni ada satu hari tu dua paper kena perah otak...
dah ler paper yang agak SENANG suam suam kuku.. huhh meme killer la..
tengok kawan2 kaluaq awal.. haishhh xleh jadi.. jeles baq hang..
sabaq2.. haishh aku bukan paa. kluaq lewat sebab nak tiru.. hik2.. jadi laa,,, membantu gak satu dua markah..

habis exam.. pa lagi,, balik laa.. sem ni mak aku mai ambik.. esok mak aku sampai.. semoga perjalanan mak aku berjalan lancar.. ronda ganu 2 hari.. pastu nak terus ke Tampin, N9.. jalan2.. tau dahh.. aku yg kena drive.. ganu ke Tampin 7 jam lebih... pastu tampin ke SP.. lebih kurang 6 jam.. pecah rekod baru lg.. izz follow aku jugak.. hehe xla boring sangat nanti.. mak aku p mana pon bleh jadi kerja,,, agak boring disitu kan.. jd aku angkut izz.. dia pon rojer..
biasa la adik beradik sikit.. memang boring laa... abang pulak dah keja.. xdpat follow.. izz la pengganti.. hee

*YA ALLAH pemudahkan segala kerja buat aku.. selamat kan perjalanan kami nanti.

jauh perjalanan luas pemandangan ^^

Thursday, October 6, 2011

exam wehh

exam dah start..
STUDYyyyyy wahai IZZAH!!
hang ni dari dulu malas study.. pe la nak jadi hahhh.. bapak hang hantar jauh2.. dia main main pulak..
chehhhh!! adoiii mana semangat nihh... where does the spirit haaa???
nak dapet dekan.. huhh haremm!
habisnya exam,, tamat lah sudah part 3 kat umt ni.. balik sem kali ni.. mak aku nak datang ambil.. yeehaaaa... pastu pegi ronda2.. tehee

janji janji janji.. sudah janji jangan mungkir la der...
tawar hati dibuat.. huhh bubuh gula sikit.. masam pulak jadinye..
adoiiii!!!
damn it!!

hahh satu lagi.. sem ni,, aku dpat abang.. semangat dia bagi sngat bekesan der.. rajin aku study skang.. hikhik .. masa aku join jadi krew pesta konvo.. marah sangat dia.. sedih aku.. dah lah tacing ngan kawan jugak.. abng pon tacing.. xcakap 3hari.. jumpa pon x paling.. huhhh.. dia cakap, aku degil.. nak exam pon nak enjoy.. aku xheran pon.. masa tu pikir dia bukan abang betul aku pon.. tapi rasa bersalah sangat.. malam last aku bagi bunga ke dia.. hikhikhik dah baik balik dah.. itu yang penting an!!

abang study molek deh! adik dah nak balik cuti sem dah..

*gambaq hanya sekadar hiasan semata-mata


ni masa bday arip.. buat surprise kat umah sewa dia..

jalan2 masa awal sem 3.. dengan junior.. kat muzium terengganu

kat pantai pandak

masa gotong royong kat kampong pe tah.. area sini2 je.. dpat baju kaler oren..


kat setiu wetland.. sampling ikan.. best kat sni.. cantik.. mandi air payau

menyauk ikan.. xder ikan pon.. laju sngat ikan lari..

raya bersama revof.. cam over je muka.. hikhikhik

lompat haa!!

 
wuuuu!!

pompuan pompuan revof taun 2
and last.. don know.. muka kena ceramah ngan abang..  senyum, mata pndang atas ye.. ehee :)

Saturday, September 17, 2011

operasi laut.. pulau bidong

assalammualaikum google chrome..
pulau bidong la kali ni.. kejadian ini sudah lama berlaku.. tapi still segar diingatan..
mana boleh lupa kenangan best kot.. umpama pegi hawaii.. huhh tipu la kan.. haiwaii lg masyukk..
org sibuk cuti midsem.. kita pegi melancong.. perghh sangat terbaik.. bersama kawan2 seangkatan.. semua ikot haa!..
pukat hanyut,, pukat tunda,, candat sotong,, aktiviti yg wajib buat la.. 3hari 2 malam..
jadi nelayan,, agak susah jugak hidup sbgai org laut.. xkira mabuk lagi.. mcam seksa je.. tp best sngat...
aku xmabuk la sngat.. cuma masa mlam candat sotong aku tewas.. arhh xleh terima kenyataan lagi,, huhu

nak bertolak.. bengang tunggu bas yg lambat..
kumpulan 1 kami


terbongkang haa.. aku xmabuk, cuma boring tambah sakit perut xmakan lg.. ceewwahh
yg lain semua mabuk

cantikkan pulau bidong


ni best,, pukat tunda,, hasil tnggkapan sangat bnyak.. berebut nak ambik

snorkeling

kami berdiri di atas jentolak yg di tenggelamkan ke dlm laut.. klau tengok kat bawah tu seramm.. tapi cantik sngat pemandangan bawah tu.. ada ikan nemo.. hee


malam candat sotong.. aku tewas jugak.. dapat sekor sotong.. ok la kan.. rezeki.. balik buat bbq.. perghh


 
sunset.. naik buaian.. angin sempoi sempoi.. nice :)

bnyak jugak masa lapang .. pagi petang berendam lam laut.. burn muka toksah kira laa.. biasa lahh.. bukan masanya lagi nak menyegak.. * bateri lappy dah nak empty.. charge xbawak mai kafe.. choww



Thursday, July 28, 2011

haii!!assalammualaikum my blog!!
tu diaa aihhh.. berabuk.. lama x singgah sini.. busyy!! huhh =.= busy la sngat.. hang buat apa hahh??
xtau laa... nak kata sibuk berpantang.. kawin pon x lagi.. hahh damn!! stop merapu!!
ok.. berbalik pada ceriteraborink aku.. aku nak citer pasal aku g KL dan seterusnya ke pulau Bidong ... ikut hampa lah nak dengaq ka dak.. ada aku kisah... hoho

14hb julai 2011.. mid-semester break... total2 seminggu la cuti.. mula2 cheq xmau balik sbb cuti brapa kerat je pon.. dalam semester break tu kena g Bidong jugak.. jadi free dlam 3-4 hari je.. hhhhahh..
tibe2 chatbox dari mak uda aku naik.. mengajak jalan2 kat KL nuhh.. memperangatkan lagi aku dgan barang2 shopping... huhhh xleh blaa..
hahh pikir2 balik... bagus jugak... kalau balik umah.. mesti liat nak balik umt.. terus g beli tiket sani express turun hentian putra *mmng lama dah mngidam nak naik bas tu.. pegi kedah dato sani xbuat g bas.. hanya memandang sayu bas yg lawa tu... hahhh akhirnya naik jugak.... heheh

hahhh kecoh habis kat org aku balik umah mak uda.. Saujana Utama.. nak g ronda2 KL... mintak kebenaran,. mak pon on jee.. abang aku tu jeles ckit.. dia kena keja.. klau x.. dia pon terjah jugak..

ada lah sorang kawan nihh.. nak ikut jugak... aku pon angkut lah skali si Rahmat ni.. rahmat nak jumpa kak dia.. hahh sorang lagi.. si IZZ.. layan jee.. angkut!! depa ni geng2 utaqha skali ngan aku... tu boleh masuk kepala,,
bajet g KL nak jumpa ni la.. nu laa.. xjadi.. pakat busy.. ye laa p KL pon bapa hari je an,,







karoke.. kakak rahmat belanja... wuuu.. terbaik laaa...



haha.. nasib laa.. cam baby sitter dah..



hari last.. dah nak balikk... rindu naufal dan isfahan
mnjadi sardin kami duk kat KL.. berebut ngan org balik keja lah,, komuter rosak lah, kena tukar ngan rapid bas la bagai. huhh hilang seri... ada yg tobat xmau p KL.. aku on je.. sekali skala nak serabutkan pala otak.. ok what.. bila lg nak travel bujang gini.. hoho..  nanti ada masa nak g lagi. dah tau selok belok KL.. TQ to   mak uda dan kak rahmat.. bawak kami ronda2.. teehee... tapi kan, agak terkilan ckit, xdpat pegi ikea... huu meatball dia.. aku rindu sangat2.. xpe2 lenkali.. hee

hahh yang xlee blah bila hari last nak balik tu.. komuter rosak tengah jalan.. ckit lagi nak smpai hentian putra.. lepas dah hentian segambut.. haihhh nak teyak rasa.. mula laa terpikir poket yg agak nipis nak kuarkan duit lagi.. beli tiket lain.. huu sib baik sempat,, tu pun kena hingaq bekepok ngan drebar bas.. hahh xkisah dah.. janji sampai ganu.. mampuih la nak kata pe an..
dah rasa nak lega tu.. bas pulak rosak kat karak highway.. hahh suda.. sib baik siang.. tu la.. dreba bekeng sangat,, xbaca bismillah la tu.. oppsss.. lebih lak.. hehe
tukar bas .. bas trans 2 tingkat.. huhh cam ngokngek g.. panas la.. huu sabo je lah... xkira dah pulau bidong lam pala otak dah nii..
haa apa apa pon.. Alhamdullillah kami smpai dgn selamatnya..
wuu.. BIDONG plak lepas ni.. teeheee

Tuesday, June 28, 2011

masuk sem 3, jadi akak faci!!

assalammualaikum dan salam sejahtera!! berjumpa kita pada sesi kenang2 pda kali ini..
uhuu aku dipilih jdi faci beb!! wa xpercaya derr..
pembukaan sem baru,, bermulanya tugas mngajar junior2 aku mngikut skema2 budak uMT cita warisan ini..
Minggu Jalinan Mesra depa agak kurang best sbb xpakai DSM yg bentuk penyu tu.. kbanyakkan majlis buat kat audim mahyuddin.. ye la kan, dak diploma je yg masuk.. dak2 degree masuk blan 9 nanti..

angkat sumpah pelajar UMT


akak akak faci


dah mcm artis.. huhu aktiviti yg paling best.. happy2
agak letih jd faci upenye.. bngun awal pagi halau budak2,, sampai tengah malam post mortem.. uhuu tp sngat best derr.. kenangan pengalaman.. fuhh best.. 
dpat kenal MPP, MKK, felo blok, knal junior, ngorat-ngorat.. haha.. mengarut-ngarut ngan depa.. agak terbaik disitu.. TQ pada si anwar sauqi.. mngajak kami2 ni p temuduga faci, dan seterusnya terpilih.. 
untuk faci kemasukkan degree lepas raya ni.. kami tarik diri sbb nak exam.. TOT untuk faci pon xpegi.. cukup lah stakat ni.. klau ada rezeki.. taun dpan jadi lagi..

tidor smbil dengar ceramah.. aha.. audim yg sejuk2 manja.. 


Wednesday, May 11, 2011

habis sudah darjah satu

habis sudah taun satu diploma of fishery sesi 2010/2011 di university Malaysia Terengganu.. huhu..
mcm2 kenangan suka duka gadoh gadoh.. masam muka.. macam2 lah dilalui bersama kawan2 slama menetap di negeri orang ni.. skejap je masa berjalan.. tup-tup.. dah nak dkat stahun kenal kawan baru.. tup-tup dah habis setahun belajar.. umur pon, tup-tup dah mningkat.. hee

masa last sem 1,, kami g jalan2 kat LA HOT SPRING, setiu.. berkonvoi 5 buah keta.. aku slah seorang pemandunya.. buat bbQ, makan2, bekelah,, huhh terbaik..












selain lata.. ada lg tempat kami p.. huhh memang sakan la makan angin.. kenyang sangat der makan angin kat terengganu nii.. smpai kemaman kami tuju.. yeahh MESRA MALL bajet nak tengok wayang.. alih2 xsempat.. hoho.. padan mukee!!





melompat kat mesra mall.. memang muka xmalu smua.. kameraman yang malu.. huhu..
sem dua ni x smpat pegi jalan2 seperti yg dirancang.. rancangan nak pegi LATA TEMBAKAH.. oleh dsebabkan hal-hal yg tertentu,, xsempat kami anak2 ikan ni nk mandi lata ramai2..
huhu walaupon x sperti yg dirancang,, sempat jugak pegi mandi kat sekayu last2 sem ni.. 
pegi rumah yati kat Kuala Berang.. antar barang.. makan tengahari pe.. family dia ajar makan budu ngan durian.. perghhh superb laa.. terbaik derr,, balik umah aku ajar mak aku makan cam tu.. huhu.. berselera..







balik umah cuti-cuti teringat kat kwan2 kat tengganu nuhh.. happy happy lepak ngan kawan2..
yehhhaaa.. balik ni nak jumpa kawan2 lama,, g ronda2.. 
sebelum balik ganu.. nak p naik bukit bendera.. bukit bendera dah buka.. 
hahh lg satu.. nak p makn meatball kat ikea... apa lagi terjah selangor la cuti nii...

:: dalam mood gembira.. hope projek balak mak aku berjalan lancar.. then izzah enterprise dilancarkan.. 
semoga Allah memberkati impian aku..