Blogger Backgrounds

Tuesday, April 19, 2011

Nset aku kena kebas

sangat tragis peristiwa itu berlaku.. huwahhh ayat cannot go.. kihkihkih
dah la skang musim rakyat2 umt dok exam.. hadoii ada jugak dok jadi baik mengebas barang orang..

Kul 9 exam kimia,, hadoiii,, awat la exam awal sngat.. ptang2 xleh ka..
hahh,, hang sapa nak pertikaikan wktu exam..  ok stop bebel!!
pagi tu dlam kul 3 pagi balik dari study.. bajet takot esok  terlajak nak bangun pagi.. terlepas exam,xke naya kan.. xpasal2 repeat taun dpan.. huhh xmau aku.
aku ajak Jia g tdog bilik Tv. ada lagi yang duk study kat ruang tu.. aku ngan jia tdog kat sofa belakang..
lpas set alarm, nset pon diletak di antara aku ngan jia, memang xnak bagi tersorok la nset tu, tkot nnti xdgar alarm.. terang tang tang  open..
bngun tdog je mmng dah xdak ,,, xdak rezeki..  selongkar punya selongkaq pon xdak..
trus pnjam nset Jia tepon mak aku.. ‘mak nset xdak, xtau duk mana’,, mak aku yang ada sixsense ni pon berkata.. ‘hang lalai, orang dah ambik dah’.. nahh,, kena sebijik..
lpas exam tpon mak balik,, dengan firasat dia kata orang cam sekian sekian,, rupa gini gini.. huhhh
pyah nak dpat balik dah... apa2 pon berserah pada yang Esa.
hurmmm xpe2,, slagi kau boleh duk, kau simpan la nset aku tu yee..  agak2 xboleh nak hidup tu,, pndai2 lah ko bagi balik..

haishh awat la aku xterpikir ada orang teringin nset aku tu.. hurmm xbajet mnda cam ni bleh jadi..
salah aku jugak kan,, LALAI.. lai..lai.. dah tmpat awam mcm tu,, bukan bleh caya kan,, huhh cam mna aku xpercaya..  sebab sebelum ni, aku duk sorang2 kat bilik tu dgan bukak lappy cam tu pastu tdog terbokang,, xder kes ape2 pon,, haishhh,, pkir2 balik sib baik hang.. klau x lapppy aku jd mangsa..
mammpos aku kena sebat ngan pak aku..

sekarang aku dah xder nset, hnfon, telipon bimbit, mobilephone.. hahaha
aishhh cam nak gila pon ada.. huahuahua
bestnyeee nset kena kebas.. pala hotak best.. huhh..
abih semua sgala simcard, memory, gambar2 ksayangan aku..
bukan tu sja,, kunci bilik aku skali dia kebas..
yela kan, xkan ambik nset, dia nak bagi kunci yg sedia aku gantung kat nset aku tu .. bodoh la dia klau dia ambik nset, pastu tanggalkan kunci..
risau jugak tkot ada tetamu yg xdiundang masuk bilik aku..  boleh kaya budi bahasa dia klau mai rompak bilik aku,,

rindu la kat tpon aku tu.. lalu bilik tv tingat tpon.. sadis betul..

terima kasih kpd kwan2 yg offer pnjamkan nset.. trimas yee..
skarang aku pkai nset rahmat dulu.. dia bg pnjam smentara abang aku nak pos nset lama aku..




Thursday, April 7, 2011

apa benar kata kata

karnival minggu siswi kat umt minggu ni..
ada satu gerai under REVOF ,, ada ustaz ni boleh dkatakan pandai mnilik ramalan hidup seseorang dgn melihat tapak tngan..
ada kawan2 yg pergi mnengok.. aku pon nak join nengok jugak..
ustaz tu kata apa hang tau?
dia kta "awak ni mungkin hidup bermadu dan perjalanan hidup agak berliku..".
uhhhh!! tersentap jiwa dan raga aku..
OMG.. betul ke..
ada kwan aku tu,, simple je.. "awak baik2 saja"
auhhh agak jeles dsitu...
tapi pikir2 balik.. siapa kita nak meramal masa depan.. hanya Allah je yg tahu apa yg sudah tertulis untuk kita..
so.. chill beb!!
tapi x lari jugak aku dari memikirkan perkara itu..
bak kata kwan aku 'memang hidup ko sebelum ni dah berliku kan'..
haa'aah kan.. hidup kita memang salu diuji kan,, cuma berbeza cara aje,,
lain orang , lain hidup, lain dugaan,,
tima kasih ye 'ustaz seluar pendek' krana sdikit sebanyak telah mnyenangkan hati aku yg agak gundah nii.
 semua orang ada dugaan masing2.. beringatlah selalu.. ada lagi yang kurang bernasib baik drp kita..
lapangkan hati, tenangkan minda..

*di bilik tv ij berseorangan, hnya berteman televisyen, lappy dan note kimia..
xder mood lagi nak buka note,, layan tv jap..
esok ptang ada test kimia..